Skara sommarland

Detta är ett perfekt exempel på hur man har kombinerat ett härligt vattenland med en hel nöjespark. Här kan verkligen hela familjen ha det härligt tillsammans och roa sig, stora som små. Här hittar du det största vattenlandet i hela Skandinavien plus massor av andra roliga attraktioner. Äventyret finns i Västergötland utanför Skara så klart!

I Vattenlandet

Här finns det hela femton olika vattenrutschbanor och tre stycken pooler som håller en behaglig värme. Varje dag under högsäsongen kan man dessutom avnjuta en fantastisk vattenshow som heter Falcon Acapulco Watershow. För de mindre barnen så finns det en egen avdelning som kallas för Kottelagunen. Där kan man plaska och ha roligt i grunda varma pooler. Sedan har vi sagopooler, det som kallas för surfing hill, Niagara, Piratön och en härlig vågpool som är nordens största. Den har dessutom en ”riktig” badstrand. Har du barn som älskar saker som gungar och vatten i kombination så ska dem definitivt prova på det som heter Skepp O’hoj. Ja här finns allt man kan önska sig av ett vattenland för hela familjen, det räcker nästan inte med en dag här.

I Attraktionsvärlden

Här finns det massor av spännande åkattraktioner att prova på för alla åldrar. Om du älskar spänning och suget i magen då ska du definitivt prova på Gruvbanan. Det är en härlig berg- och dalbana som går ner i de allra mörkaster delarna av ”gruvan”. Varje dag så håller dem även internationella shower som är riktigt underhållande och dem ingår i din entréavgift. Vill man äta så finns det flera olika restauranger på området. Det går att hitta något som passar de flesta. Vill man så kan man även ta med egen mat att grilla på någon av de grillar som finns uppställda i parken.

I Racinglandet

Här kan du som är under 15 år åka miniradiobilar och runt i Trafikstaden. För de lite äldre än 15 så finns det en härligt Formula Inycart att röja runt i.